Allmänna frågor – Frequently asked questions FAQ

Allmänna frågor om badtunnor FAQs about hot tubs

Först och främst har vi ett brett utbud av badtunnor. Det är en möjlighet att välja en lämplig modell, form och storlek. Det finns varianter både för personer som gillar praktiska föremål – Glasfiber badtunnor. De som föredrar naturliga och ECO-produkter gran badtunnor. Därför kan du slutföra ditt anpassade köp av en badtunna genom att välja tillbehör. För det andra, Fispars tänker noga över glasfiber badtunnor. Badtunnan har en perfekt ergonomisk form och attraktiv design. Våra ledande experter har utvecklat dem genom åren. Alla idéer och klientanmärkningar har tagits i beaktande. För det tredje testas och kontrolleras varje badtunna modell innan den skickas till kunden. Allt detta gör det möjligt för oss att undvika förvirring och vara säker på att vår produkt har hög kvalitet. För det fjärde köper du från Fispars, köper du produkterna direkt från en av Europas största badtunna tillverkare. Den genomsnittliga månadsförsäljningen är cirka 150. Fispars Oy är tillförlitlig, bättre priser, möjlighet till special erbjudanden samt vi organiserar transporten hem till dig. Vi levererar alla våra badtunnor genom välkända transportbolag för att du ska få den kvalitet på transporten du har betalat för. Sist men inte minst, varje förfrågan behandlas på en individuell och personlig bas. Professionell kundsupport och supportteam kan helt tillfredsställa även våra mest krävande kunder. Vi hjälper dig att hitta den perfekta produkten för dig och ditt landställe eller på gården.

Hälsofördelarna hos badtunnan bestäms av träslaget från vilken den är gjord av. Varje trä har sina egna goda effekter på människokroppen. Och det här är ganska svårt att markera något som bättre eller sämre än de andra. Kort sagt kan vi säga följande:
• Gran är en av de traditionella trätyperna för bastur och badtunnor. Tillsammans med unika fysiska parametrar har den också många medicinska egenskaper. Med gran badtunnan kombinerar du komfort och hälsa tillsammans! Det förbättrar ämnesomsättningen, renar kroppen, återställer energi och förbättrar humöret.
• Värmebehandlat trä eller Thermowood trä är också känt för sin miljövänlighet, hög slitstyrka och hållbarhet. Thermowood badtunnan är fri från alla slags ruttningar eller mögel som bildas på den. Den största fördelen med Thermowood är dess förmåga att behålla från eventuell deformation på grund av temperaturförändringar och fukt. Gran badtunnan är slitstark, lite hartsartad och på grund av mindre uttorkning behåller badtunnan konstant form och storlek.
• Lärkträ kommer att förbättra ditt humör och höja din kropps totala ton. Astmatikerna kommer också att vara väldigt nöjda med vattenbehandlingar i en lärk badtunna eftersom det förbättrar signifikant tillståndet i deras andningsorgan. Detta bidrar till normalisering av tryck och övergripande avslappning i kroppen.

Båda varianterna har fördelar och nackdelar:
• En intern kamin har ofta mer karisma och mer atmosfär när du sitter nära elden. Och på toppen av allt annat är en intern kamin billigare.
• En extern kamin har dock mer praktiska fördelar när du behöver rengöra badtunnan eller ta bort askan. Och naturligtvis, mer utrymme för människor. När det gäller uppvärmningstid: toppmodeller av externa kaminer värmer upp vattnet snabbare än en intern kamin.

Genom att ta i beaktande en normal persons ställning:

An Intern kamin: 1,6 m badtunna för 3-4 personer, 1,8 m badtunna för 5-6 personer, 2,0 m badtunna för 6-8 personer, 2,2 m badtunna för 7-9 personer, 2,4 m badtunna för 8-10 personer.

An Extern kamin: 1,6 m badtunna för 5-6 personer, 1,8 m badtunna för 7-8 personer, 2,0 m badtunna för 8-10 personer, 2,2 m badtunna för 9-11 personer, 2,4 m badtunna för 10-12 personer.

Det berör på hur ofta du tänker använda badtunnan. Om du inte använder renande prådukter, rekommenderar vi att tömma badtunnan efter varje gång du använder badtunnan. Om du använder badtunnan ofta, är det bättre att koppla till ett bra sand filter till din badtunna. Filtret tar bort substanser och fett. Du kan använda kemiska medel, som används för att städa badtunnor mot alger och bakterier. Doseringen av de kemiska medel ska användas i enlighet med riktlinjerna som tillverkaren anger.

I princip, rostfritt stål är mera hållbar är aluminium. Om du överhettar en kamin utan vatten, men märker det i tid, får du en chans att spara bara en rostfritt stål kamin. Om allt övrigt är det samma, så kommer rostfritt stål kaminer att brytas ned senare än aluminium. Vår aluminium kaminer målas och ser mer attraktiva ut jämfört med rostfria kaminer. Den andra viktiga fördelen med aluminium kaminer är snabbare uppvärmning av vatten. Det är värt notera, värmehastigheten beror på vattenvolymen och egenskaper som bränsle, omgivande temperatur etc. Alla våra kaminer värmer upp din badtunna inom 2 timmar i genomsnitt.

En extern värmare har en speciell konstruktion, varför vatten uppvärmningen är snabbare. Kaminen kan enkelt anslutas till badtunnan med 2 gummislangar och klämmor. När du fyller badtunnan, kommer kaminen att fyllas automatiskt. Kaminen har en dubbelvägg så att vattnet omger eldstaden helt. Som ett resultat kommer det att värma upp vattnet över en stor yta. Varmvatten kommer att stiga och återvända till badtunnan via den övre anslutningen. Via den nedre anslutningen flyter kallt vatten på sin tur in i kaminen.

Vi rekommenderar inte att du lämnar badtunnan fylld under långvariga frostperioder. Om badtunnan inte används under vintern, dränera vattnet ur badtunnan och kaminen. Lämna alltid dräneringsventilen öppen. Låt inte vattnet frysa i en badtunna, eftersom fruset vatten kommer att skada glasfiber badtunnan och kaminen. Därför, under vintertider rekommenderar vi följande:

Uppvärmningstiden av en badtunna beror på volymen av vatten som ska värmas upp och kapaciteten på kaminen. Våra badtunnor har volymer från 700 liter till 3 600 liter, och våra kaminer har minimum kapacitet på 24-35 kW! Detta resulterar i en uppvärmningstid på 1-3 timmar bara till en bekväm kroppstemperatur.

Värmebehandlat trä eller Thermowood är ett trä som har modifierats av ånga och hög värmebehandling (> 180 °C). Tack vare denna process minimeras och avskaffas största delen av träets negativitet. Denna process gör de fysikaliska egenskaperna hos virke bättre, förbättrar hållbarhet och ger en utmärkt färg. Vi använder en högkvalitativ Thermowood från gran till våra badtunnor. Thermowood badtunnan är slitstark, lite hartsartat och på grund av mindre uttorkning behåller konsistensen, form och storlek. Detta trä är motståndskraftigt motmögel, bakteria och insekter.

I princip behöver Thermowood inte ytterligare underhåll men kommer snart att få en grå färg. Om du vill behålla den ursprungliga mörka färgen, föreslår vi att du använderspeciell tjärolja. Vi rekommenderar också att trä inte torkas ut. Tips! Håll 10-15 cm vatten i din badtunna och täck badtunnan med ett bra lock under varm sommartid. Byt ut vattnet minst en gång i veckan.

“Bubbelsystem” är bubblor i bubbelbadet, vilket ger dig en avkopplande känsla och behagligt ljud. “Hydromassagesystem” är ett kraftigt vatten&luftflöde som används som en bra ryggmassage. Vi rekommenderar att du använder dem tillsammans för att stärka SPA-effekten.