Isoleringslock

från 2 500 kr

Isolerat lock finns för glasfiber bastutunnorna :  Quattro, Octa, Rund och Oval med utsides kamin.

Vikbart på mitten för enkel hantering. Locket kan lämnas över badet under eldning, vilket förkortar uppvärmningstiden då värmen hålls inne i badet.

Isoleringsmaterial: 70 mm tjockt lock är täckt med modernt EPS-isoleringsmaterial, som är slitstarkt, lågantändligt och snabbt exponerat
Ytmaterial: högkvalitativt och robust ultraviolett beständigt konstläder.
Insida: värme reflekterande tyg.
Armatur: fyra fasta remmar med fästelement på badkarets väggar (4 låsklämmor ingår)
Barnskydd: locket kan låsas med kodlåset som ingår i satsen.
Lätt att använda: de vedeldade badtunnorna Quattro, Octa och Runda är utrustade med ett lock som kan vikas på mitten. Den ovala badtunnan har ett solidt isolerat lock.

Rensa

Beskrivning

Det isolerade locket är ett av de allra viktigaste tillbehören.

Huvuduppgifterna för det isolerade locket är:

• Säkerhet

Exempelvis förhindrar ett isolerat lock att ett barn går in i badtunnan utan en vuxens övervakning eftersom locket hålls säkert i remmar och låses med ett kodlås. Detta är verkligen viktigt eftersom det kan vara ett problem för ett barn att komma ur en badtunna utan hjälp av en vuxen. Badtunnaisoleringsskydd tål ett barns vikt om det faller eller klättrar ovanpå det obemärkt av vuxna. Om du använder det isolerade locket för inbyggda i terrasspooler kan det isolerade locket även förhindra att ett barn eller husdjur kliver i.

! OBS att locket inte är utformat för att motstå en vuxens vikt ! 

• Spara energi (påskynda tiden för uppvärmning av badvattnet)

Det isolerade locket för badtunnor och terasspooler höjer i hög grad hastigheten på uppvärmningen utav badvattnet i en badtunna och håller det varmt. Användningen av modernt EPS-isoleringsmaterial i den isolerade täckstrukturen påskyndar vattenuppvärmningen med cirka 30-40% beroende på driftsförhållandena. Den isolerade skyddskonstruktionen innebär att man installerar lite värmereflekterande tyg på insidan och en 10 cm bred konstgjord läderkant, vilket också förbättrar vattentätheten och värmeisoleringen. Vattenkylningsprocessen är ungefär 3-4 gånger långsammare än samma process men utan badtunna-locket, så vattnet förblir varmt i upp till flera dagar beroende på omgivningstemperaturen.
Kostnaderna för att köpa isolerat lock är obefintliga jämfört med vad som kommer sparas in på el, uppvärmning, uppvärmningstid samt säkerhet och skydd.

• Skydda badtunnan mot skräp, smuts eller snö

Rengöring av vatten är särskilt viktigt för bekväma spa-förfaranden, och badtunna-locket spelar också en viktig roll. Skyddet förhindrar att löv, smuts, snö och annat oönskat skräp kommer in i badtunnan. Med hjälp utav locket förblir vattnet rent och redo att användas när du vill, även om du inte har tid att ta bort snö och smuts ur poolen.
Tack vare sin design och den vackra strukturen är Hot Tub-täckningen perfekt i linje med träelement i badtunnorna, terasspoolen eller omgivande natur.
Det isolerade locket från Baltresto är utformat att det är slitstark men samtidigt lätt och lätt att använda. Locket är bekvämt fällt i mitten, vilket innebär att det kräver mindre lagringsutrymme när du använder badtunnan. En sådan design gör det också enklare att reglera vattentemperaturen under uppvärmning, utan att behöva ta bort hela locket från badtunnan för att titta på termometern eller blanda badvattnet. Tack vare sina bekväma handtag kan den snabbt lyftas och tas bort från toppen av badtunnan för bad. Locket har en praktisk dragkedja, så vid behov kan du enkelt ta bort det övre tyget som ett lock och rengöra det ordentligt.
Lätt att använda: för de vedeldade badtunnorna Quattro, Octa och Rund kan utrustas med ett isolerat lock som är vikbart på mitten. Den ovala badtunnan har ett solidt isolerat lock.

Vikt: beror på modellen, ca: 12 kg

Isoleringslocket finns i två färg utföranden brunt eller svart. Kostnadsfri leverans ingår vid köp av vedeldad badtunna eller teraspool!

Rekomenderade skötselråd av det isolerade locket.

– Stäng locket med 4 lås för att förhindra att det lyfter under väderförhållanden med hårda vindar

– Rengör locket regelbundet med såpa, särskilt lockets undersida. Rengöringsfrekvensen beror på föroreningen och sammansättningen av vattnet i badtunnan. Börja till exempel med att tvätta locket en gång i veckan och om fläckar eller smuts dyker upp, förkorta denna period, om inte, öka intervallet.

– Håll locket öppet för vädring då och då för att undvika stillastående luft och mögel.