Vad är en badtunna i trä? Vilka är dess fördelar och nackdelar?

bild Vad-är-en-badtunna-i-trä.-Vilka-är-dess-fördelar-och-nackdelar

Vad är en badtunna i trä? Vilka är dess fördelar och nackdelar?

Ett dopp i varmt vatten initierar en kedja av händelser som betonar hur vår hälsa och välbefinnande påverkas av vattnet. Blodcirkulationen ökar, ditt blodtryck stiger något och blodet börjar strömma mot den uppvärmda huden. Med andra ord expanderar blodkärlen och symtom på differenstryck minskar. Det varma blodet tränger djupare in i hudvävnaden och ger mer syre. Därför får du en lugnande känsla. Dina muskler börjar slappna av och din kropp rensar koldioxiden från dina muskler. Ditt immunsystem ökar antikroppsproduktionen genom att producera endorfiner – ett naturligt smärtstillande medel. Det lugnar dina smärtor och driver bort många problem. En badtunna i trä är ett av alternativen som används för att få hälsosamma vattenbehandlingar. Vi ska titta närmare på vad en badtunna i trä är och vilka funktioner den har. Vi noterar också dess fördelar och nackdelar.

Vad är en badtunna i trä?

bild Vad-är-en-badtunna-i-trä.-Vilka-är-dess-fördelar-och-nackdelar-0Badtunna i trä är inget annat än en badtunna som finns tillgänglig i olika storlekar. Modern produktion anpassar sig till den mest krävande kunden och erbjuder varor för varje smak och budget. Du kan köpa antingen en stor vedeldad badtunna eller en badtunna av trä med belysning eller med Bubbelsystem. Eller helt enkelt kan du få en vanlig badtunna med en stege i trä. En välbyggd vedeldad badtunna kan hålla vattnet varmt i önskad temperatur. Om du vill koppla av och varva ner har badtunnorna i trä bänkar placerade inuti för att ge dig en bekväm avslappning.

bild Vad-är-en-badtunna-i-trä.-Vilka-är-dess-fördelar-och-nackdelar-2Beroende på platsen där den ska placeras kan du välja mellan en rund badtunna i trä eller en mindre oval form. Dessutom rekommenderas det att behandla utsidan av badtunnan i trä för att skydda träet mot väderförhållanden och solens UV ljus.

Välj storlek på badtunna i trä efter hur många personer som ska bada i badtunnan åt gången. Följaktligen finns det badtunnor av trä för 1-2 personer, 3-4 personer och uppmot 5-8 personer.

Vilken typ av trä föredrar du?

Hälsofördelarna med badtunnan av trä bestäms av de trädslag som den är gjord av. Av dessa skäl rekommenderas att använda gran, termoträ, cederträ , lärk eller ek. Varje träsort har sina egna goda egenskaper för hälsan. Och detta är ganska svårt att markera något som bättre eller sämre än de andra. Kort sagt kan vi säga följande:

 • Gran är en av de traditionella träslagarna för bastutunnor och badtunnor. Tillsammans med unika fysiska parametrar har den också många medicinska egenskaper. Med granbadet kombinerar du komfort och hälsa tillsammans! Det förbättrar ämnesomsättningen, renar kroppen, återställer energi och förbättrar humöret.
 • Termowood är också känt för sin miljövänlighet, höga slitstyrka och hållbarhet. Badtunnan i Thermowood är fri från alla typer av ruttningar eller formar som bildas på den. Den största fördelen med Thermo-trä är dess förmåga att bibehålla sig från eventuell deformation på grund av temperaturförändringar och fukt. Spruce-badtunnan är tålig, lite hartsartad och på grund av mindre uttorkning bibehåller den form och storlek.
 • Lärk förbättrar ditt humör och höjer kroppens övergripande ton. Astmatiker kommer också att vara mycket nöjda med vattenbehandlingar i en Larch Hot Tub eftersom det avsevärt förbättrar deras andningsorgan. Detta bidrar till normalisering av tryck och total avslappning av kroppen.
 • Cederträ badtunnor kan “förnya” kroppen. Det har en signifikant effekt på det kardiovaskulära systemet och kan lugna nerverna perfekt. Eteriska oljor, som finns i stora mängder i Cedar, har goda effekter på lungorna och är naturliga afrodisiakum.
 • Ekbadet är användbart för huden. Kvinnor kommer att vara glada över det, särskilt för att huden efter mjukvattenbehandling blir mjuk och sammetslen. Om du “badar” regelbundet i ett ekbadtunnor förbättrar ekens enzymer sömncykeln, lindrar ångest och leder till normal metabolism i kroppen.

Fördelar och nackdelar med en badtunna i trä:

bild Vad-är-en-badtunna-i-trä.-Vilka-är-dess-fördelar-och-nackdelar-3

Fördelar:

 • vattnet som tillförs i en badtunna av trä har helande egenskaper;
 • badtunnan passar perfekt in i ett lantligt hus eller stuga.
 • miljövänligt och träets behagliga doft under vattenbehandlingen;
 • prisvärda jämfört med badtunnor med liknande funktioner;
 • monterade eller som byggsats

Nackdelar:

 • de kräver med underhåll och vård;
 • trä tenderar att ruttna

Dela det här inlägget