Hur man bygger en Vedeldad badtunna. Del 1: Gör din egen terasspool

picGör-din-egen-teraspool_4

Hur man bygger en Vedeldad badtunna. Del 1: Gör din egen terasspool

Sakliga och rationella kunder väljer Badtunnor av Glasfiber som tillverkas av moderna material med hjälp av effektiva tekniker. Terrasspooler har nyligen dykt upp på marknaden och har blivit väldigt framgångsrika tacka vare att de är oerhört stabila och pålitliga och snabbt går att bygga. Glasfiber är ett idealiskt material för pooler och vedeldade badtunnor. Det åldras inte eller förlorar sina egenskaper med tiden. På grund av sin hållbarhet överträffar det betong och dessutom känns det behagligt och ser snyggt ut. Glasfiber tål både frost, och har utmärkt beständighet mot fukt och kemikalier.

 Det finns två olika sätt att bygga sin egen teraspool i glasfiber: nedsänkt i altan eller med en upphöjd kant. När det kommer till att montera VVS-systemet är det oerhört viktigt att detta görs korrekt. Tänk över hur du ska göra detta vid varje sorts installation: vilket är enklast eller mer krångligt? Efter detta kan du bestämma dig.

pic Gör-din-egen-teraspool_2Nedsänkta Glasfiber pooler ser ut som en liten öppen terasspool. När du installerar en nedsänkt terasspool i glasfiber måste du känna till grundvattennivån. Om den är hög krävs mer noggrann vattentätning. För att ordna en nedsänkt terasspool i glasfiber behöver du köpa den i förväg. Med hänsyn till formen, och mer exakt, djup och mått, kan du börja gräva hålet, och glöm inte att kanterna och bottnen i hålet kommer täckas med betong.

När du installerar föremål med komplicerade former, är det vissa yrkeskunniga som bara häller  i vatten för att göra dem mer massiva och sedan sänker ner en glasfibertunna i det betongfyllda hålet, men när du gör detta måste du vara väldigt försiktig och exakt beräkna hur mycket betong som kommer förflyttas av själva tunnan.

Allt detta måste givetvis utföras med tanke på teknik för hur den nedsänkta tunnan ska tömmas och fyllas med vatten. Till sist måste även jorden kring glasfibertunnan jämnas ut och komprimeras. Du kan dekorera området kring tunnan med sten, keramisk granit eller stenplattor. Om du vill använda en nedsänkt Vedeldad terasspool av glasfiber på vintern rekommenderar vi dig att välja en modell med en inre kamin.

pic Gör-din-egen-teraspool_3När man placerar en terasspool nedsänkt i en altan med kanter måste man göra en stödjande kant runt den vedeldade terasspoolen. Den här kanten är en ram som kan vara av metall eller trä eller annat sågat virke. Efteråt ska kanten skyddas av panel eller ribbor av plast eller trä. Ett avloppshål skärs ut i tunnans botten. Därefter kan den vedeldade glasfiber-terasspoolen täckas av en ram. Ramen måste ha exakt samma form som glasfibertunnan. Du kan enkelt bygga denna träinramning själv eller köpa en i Baltrestos nätbutik.

Om du har din vedeldade terasspool placerad i närheten av byggnader eller bara på terrassen måste du se till att rökutsläppet är förlagt långt ifrån sådant som är gjort av brännbara material. Avståndet måste kontrolleras både vertikalt och horisontellt för att utesluta brandrisk.

Minsta horisontella avstånd mellan brännbara material och rökutsläppet är tre meter. Med hänsyn till brandsäkerhet måste du dessutom följa allmänna säkerhetsföreskrifter när det gäller användningen av den vedeldade badtunnan. När den installeras i terrassgolvet måste tunnans kant ha en höjd på 20 cm över terrassgolvet så det inte går att halka ner i tunnan. Vi rekommenderar också att du täcker tunnan med ett lock.

Innan du köper en Terasspool måste du ta reda på vem som står för garantin (tillverkaren eller leverantören), och hur lång denna garantiperiod är. Kontrollera även om tillverkaren ger garanti för skador på tunnan när den används vid väldigt låga temperaturer.

Alla Vedeldade Badtunnor från Baltresto täcks av 2 års garanti. Tack vare vår 12-åriga erfarenhet kan vi tryggt påstå att du inte bara får en produkt av hög kvalitet, du får också möjlighet att välja den bästa och mest prisvärda utrustningen till en optimal kostnad! Du kan till exempel köpa till tillbehör som Vattenmassage-system, Bubbelsystem, Färg på glasfibret, LED-lampor, olika slags vattenfilter och uppvärmningssystem (yttre vedkamin eller inre kamin) för standardmodellerna av glasfibertunnorna.

Om du behöver kan du alltid få råd från vår kundtjänst som hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din plats och din budget!

Dela det här inlägget