Vad är en badtunna? Vilka är för-och nackdelarna?

Pic Advantages and disadvantages of wood hot tub

Vad är en badtunna? Vilka är för-och nackdelarna?

Ett enkelt dopp i det heta vattnet initierar en kedja av händelser som betonar hur vår hälsa och välbefinnande är beroende av vatten. Så, din blodcirkulation ökar, ditt blodtryck stiger något och blodet börjar strömma mot den uppvärmda huden. Med andra ord, blodkärlen expanderar och olika trycksjukdom symtom går tillbaka. Det varma blodet tränger djupare in i hudvävnaden, vilket ger mer syre. Därför får du en lugnande känsla. Dina muskler börjar slappna av och din kropp rensar koldioxiden från dina muskler. Ditt immunförsvar ökar antikroppsproduktionen genom att producera endorfiner – ett naturligt smärtstillande medel. Det lugnar dina smärtor och driver bort många problem. badtunna är ett av alternativen som används för att få hälsosamma vattenbehandlingar. Idag tar vi en titt på vad en badtunna är och vilka funktioner den kan göra. Vi märker också fördelar och nackdelar.

Vad är en badtunna?

Picture of winter wood burning hot tub Badtunna trä är inget annat än ett sorts fat i olika storlekar och konfigurationer. Modern produktion anpassar sig till den mest krävande kunden och erbjuder varor för varje smak och budget. Du kan köpa en stor elduppvärmd badtunna, eller en badtunna med belysning eller med hydro-vattenmassage etcetera Eller helt enkelt, du kan få en vanlig badtunna trä med en stege. En tillräckligt välbyggd vedeldad badtunna kan hålla vattnet varmt till önskad temperatur. Om du vill koppla av och varva ner, har badtunnan bänkar installerade inuti dem för att ge dig en bekväm tid.

Beroende på installationsplatsen kan du välja en rund eller en ovalformad badtunna. Vid installation av badtunna trä är det dessutom lämpligt att i förväg behandla badtunna med speciella medel för att skydda träet från ultraviolett (solljus) och andra väderförhållanden.

Du kan välja storleken på badtunnan enligt hur många personer du planerar att ska rymmas åt gången. Följaktligen finns det badtunnor för 1-2 personer, 3-4 personer , 5-8 personer.

Frågan är vilket träslag ska jag välja?

Hälsofördelar bestäms av de trädarter från vilka badtunna är gjord av. Av dessa skäl rekommenderas att man använder sig av gran, värmebehandlat trä, cederträ, lärkträ eller ek. Varje träslag har sina egna goda effekter på människokroppen. Och det här är ganska svårt att markera någon sort som bättre eller sämre än de andra. Kortfattat kan vi säga följande:

 • gran är en av de traditionella trätyperna för bastutunnor och badtunnor. Tillsammans med unika fysiska specifikationerna har den också många medicinska egenskaper. Med en badtunna i gran kombinerar du komfort och hälsa tillsammans! Badtunna i gran förbättrar ämnesomsättningen, renar kroppen, återställer energi och förbättrar humöret. Badtunnan i gran är slitstark, lite hartsartad och på grund av mindre uttorkning behåller konsistensen form och storlek.
 • värmebehandlat trä = Termowood är också känd för sin miljövänlighet, hög slitstyrka och hållbarhet. badtunna värmebehandlat trä är fri från alla slags ruttningar eller mögelsvamp som bildas på den. Den största fördelen med värmebehandlat trä är dess förmåga att behålla från eventuell deformation på grund av temperaturförändringar och fukt.
 • lärkträ kommer att förbättra ditt humör och höja den totala tonen i din kropp. Astmatiker kommer också att vara väldigt nöjda med vattenbehandlingar in en badtunna lärkträ eftersom det betydligt förbättrar tillståndet i deras andningsorgan. Detta bidrar till normalisering av tryck och övergripande avslappning av kroppen.
 • cederträ kan “förnya” kroppen. Det har en betydlig effekt på hjärt- och kärlsystemet och kan fullständigt lugna nerverna. Eteriska oljor, som finns i stora mängder i cederträ, har goda effekter på lungorna och är naturliga afrodisiakum.
 • ek är användbart för huden. Kvinnor kommer att vara glada över det, speciellt eftersom huden efter varmvattenbehandling blir mjuk och sammetsmjuk. Om du “tar ett bad” regelbundet i badtunna av ek, förbättrar ek enzymerna sömncykeln, lindrar ångest och leder till normal ämnesomsättning i kroppen.

Fördelar och nackdelar med en badtunna av trä:

Pic Outdoor hot tub hot tub for garden

Fördelar:

 • vatten genomsyrat i en badtunna av trä har helande egenskaper;
 • en badtunna passar perfekt på godset eller stugan;
 • miljövänligheten och trevliga lukten av trä under vattenbehandlingen;
 • rimligt prissatt jämfört med badtunnor med liknande funktioner;
 • monterade eller demonterade badtunnor (efter kundförfrågan).

Nackdelar:

 • det kräver mer och delikat vård;
 • det tenderar att ruttna lätt;
 • för att undvika uttorkning av träet, bör du lämna lite vatten längst nere i badtunnan och täcka badtunnan med ett lock (gäller vid perioder då vatten inte kan frysa).

Dela det här inlägget