Hur använda och ta hand om din badtunna

pic take-care-of-a-wooden-hot-tub

Hur använda och ta hand om din badtunna

Instalation av din badtunna trä

När du har köpt “trä minipool”, är det nödvändigt att bestämma en lämplig plats för att installera den. Det skulle vara bättre om en specialist gör valet eftersom det finns några subtiliteter och nyanser.

Du kan ansluta dräneringsutloppet direkt till avloppssystemet, och det är självflödande här (som i ett vanligt badkar). Då bör du kontrollera spännbandens spänning och du kan fortsätta med den första “tankningen”. När du fyllt badtunnan med vatten är det nödvändigt att låta det stanna i 2-3 timmar och dränera det ut. Äntligen ska du skölja väggarna och botten av badtunnan och fylla den igen till önskad nivå. Då kan du välja temperatur enligt önskan (varm eller kall).

Ta hand om badtunna trä

Badtunna trä behöver viss uppmärksamhet. Som med alla externa strukturer är det nödvändigt att övervaka och ta hand om det. Varaktigheten av badtunnan beror på hur korrekt och aktuellt dessa regler upprätthålls. Du kan använda badtunnan under mycket lång tid om du tänker på följande:

  • Det är oklokt att lämna en badtunna trä utan vatten i mer än en vecka (badtunnan kommer att spricka och läcka).
  • Placera inte enheter eller andra typer av “varma system” nära kaminer (träet hanterar dåligt stora skillnader i temperatur och luftfuktighet).
  • Det är förbjudet att applicera slipmedel för rengöring av badtunnan (för att skydda badtunnans skydd skikt).
  • Kontrollera och övervaka spännbandets tillstånd regelbundet (vid behov dra åt dem).
  • Vi rekommenderar inte att du lämnar badtunnan fylld under långvariga frostperioder. Om badtunnan inte används under vintern, dränera vatten ur badtunnan och spis. Lämna alltid avloppsventilen öppen. Låt inte vattnet frysa i en badtunna, eftersom fruset vatten kommer att skada glasfiberbadet och kaminen. Därför rekommenderar vi följande under vinterperioden:
  1. Use sand filter with elektisk värmare (when filled). Denna kombination gör att vattnet inte enkelt fryser;
  2. Perfectly to use isoleringslock , polyuretan skum för värme. Använd 2 bussningspluggar för kaminens cirkulationssystem som håller badtunnan fylld med varmt vatten. På så sätt fryser inte vattnet de närmaste dagarna.
  3. Töm badtunnan efter användning.

Badtunna gjord av trä

pic wooden hot tub

Det är ingen hemlighet att trä, om det är på gatan under våta förhållanden, är föremål för snabbt förfall och svampbildning. Om du vill behålla den ursprungliga mörka färgen och förlänga badkarens livstid föreslår vi att du använder speciell tjärolja

Samtidigt kan badtunnan “andas”, och det håller också en trevlig naturlig arom och alla botande egenskaper hos trä. Vi rekommenderar också att du inte förhindrar vedtorkning. Det är bättre att hålla 2-5 cm vatten i din badtunna och täcka det genom ett bra lock under heta sommartider.

Förresten, bör du föredra badtunna, av trä, över alla andra typer av badkar på grund av dess helande egenskaper. I sådant fall är badtunna glasfiber klart ett förlorat fynd. Poly propylen eller glasfiber är mer praktiskt val än plast, men de har inte helande egenskaper som trä har.

Nyligen försöker många människor vara nära naturen, bort från stadens dagliga rörelse. Om detta inte fungerar kommer en “live” badtunna trä att hjälpa dig att ta ett steg längre bort från det vardagliga monotona urbana livet.

Dela det här inlägget