Baltresto bastutunnor

Pic Baltresto Barrel Sauna

Baltresto bastutunnor

Bastutunnans ergonomiska design (Bastutunna)

Fispars producerar bastutunnor i form av en stor tunna. Varje bastutunna utrustas med allt som behövs för bra traditionella bastustunder. Ett sådant val av en form är inte en olycka! Denna ergonomiska design är idealisk för bastu, eftersom avsaknaden av hörn förhöjer uppvärmningen av ett ångbad. Således kommer en bastutunna som är utrustad med en vedeldad ugn att nå en lämplig temperatur inom 1 timme, medan en med elektriskt bastuaggregat – tar 2 timmar. Dessutom, eftersom det finns mindre extra utrymme under bänkarna, är ång/basturummet är mycket lättare att tvätta. Vad är mer, den runda formen gör våra bastutunnor mer intressanta och ovanliga.

Fispars olika bastutunna modeller

När det gäller utformningen av en bastutunna finns det flera alternativ. Således kan man beställa en så kallad standard bastutunna, som inkluderar endast ång/basturum. Förlängd version av en standard bastutunna är med omklädningsrum, vilket innebär ett ångrum plus omklädningsrum. En mer intressant modell är en bastutunna med utebänkar på terrassen, som har lite extra utrymme för att svalna förutom ångrummet. Den senaste versionen , vilket är förmodligen den mest funktionella bastutunnan, är en utomhusbastu med omklädningsrum och utebänkar på terrassen, som inkluderar ett ångrum, ett omklädningsrum och terrass.

Bastutunna alternativ: storlek, längd, kapacitet

En annan aspekt att bestämma är storleken på en bastutunna; att vara mer exakt, dess längd. Den minsta bastutunnan är 2 meter lång, medan den största är 5 meter. Kapaciteten på Fispars bastutunnor varierar från 4 till 12 personer . Om du inte är nöjd med våra standardstorlekar, tveka inte att skicka oss din förfrågan med de parametrar/storlek på bastutunna som du vill få. Vi kommer att diskutera tillsammans alla detaljer och producera en skräddarsydd bastutunna speciellt för dig!

När det gäller materialet i en bastutunna finns det också flera alternativ. Vi producerar bastutunna från gran eller värmebehandlat trä såkallad Thermowood. Medan golvet och väggarna vi gör från tjocka gran eller Thermowood träplankor, bänkarna är gjorda från al. Varje slags trä väljer vi mycket noggrant, för att vara säker på att framtida bastutunnan kommer att fungera utan problem i många år.

Vertikal bastutunna

Vår Vertikala bastutunna förtjänar definitivt särskild uppmärksamhet. Först och främst ser det ut som ett tomtehus och kommer att förgöra någon trädgård utan tvekan! Denna bastutunna är gjord av Nord gran den kan rymma 2 till 4 personer. Som alla andra bastutunna modeller kan den här också utrustas med en vedeldad ugn eller med ett elektriskt bastuaggregat. Takets färg på Vertikala eller standard bastutunnan är vanligtvis brun. Men man kan också beställa en bastutunna med ett grönt eller svart tak.

Dekorativa eller funktionella delar av en bastutunna

Alla kan förbättra en bastutunna genom att lägga till några dekorativa eller funktionella element. Till exempel kan standard bastutunna och bastutunna med omklädningsrum dekoreras med ett 0,4m regnskydd, medan bastutunna med utebänkar kan dekoreras med dekorativ träram. Ett annat alternativ för våra bastutunnor är stort fönster belägen på baksidan av en bastutunna, eller två mindre fönster, som kan antingen monteras på fram- eller bakväggen.

Grundpaketet inkluderar bruna härdade glasdörrar. Den härdade glasdörren stängs tätt och håller den heta ångan in. Det är dock möjligt att byta ut den främre glasdörren till en trädörr med lås. Dessutom kan man beställa separat en bastutrall av al för sin bastutunna. Detta tillbehör gör det lättare att gå över ångrummet och göra städningen mycket enklare.

Det finns också en hållbar vattenvärmare/tank 22 L tillgänglig blad tillbehören. Vattenvärmaren är gjord av rostfritt stål som kan installeras genom att sätta den på röret, för att förenkla din ångbastu upplevelse och göra det bekvämare. Slutligen erbjuder Fispars ett brett utbud av bastutunna tillbehör, som träskopa, bastukvastar av björk, ek och bambu, 4 L trähink, nack/huvudstöd, termometer och naturligtvis bastuhattar.

Dela det här inlägget