Allmänna villkor

1. KÖP 

Vid beställning över Internet ingås ett avtal om köp när du tryckt på “Slutför köp” i kassan. Därefter skickas automatiskt en orderbekräftelse till dig via e-post (förutsatt att du lämnat rätt e-postadress). Du kan då kontrollera vad du beställt från oss. Vid beställningar som lagts av oss via telefon är det extra viktigt att du som kund går igenom orderbekräftelsen efter lagd order. Om något blivit fel eller om du vill ändra något kontaktar du oss via e-post eller telefon.

Många av våra varor specialbeställs just enligt ditt önskade utförande och tillverkas på beställning, därför kan vi vid ordertillfället endast ge en uppskattad leveranstid för beställningen. Leveranstiden kan skilja mellan olika säsonger och leveranssätt. Särskilt sommar och jul då efterfrågan är något högre än vanligt. Vänligen notera att alla leveranstider som kommuniceras är ungefärliga, det innebär att leverans kan komma snabbare men även kan ta längre tid än uppskattat. Vi kan aldrig garantera leveranstider då leveranstider i regel är utanför vår kontroll.

När din order är lagd och bekräftad kommer du att bli kontaktad med en mer aktuell uppskattning av leveranstiden för just din order. För varor som tillverkas på beställning kan leveranstiden komma att justeras till både kortare eller längre.

Vi reserverar oss för eventuella förseningar i produktion som vi inte kan råda över (pga. sjukdom eller försenat material) men vi strävar alltid efter att du som kund skall få dina varor inom det angivna indikativa tidsintervallet.

2. PRISER

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive svensk moms för privatpersoner. Momssatsen är 25 %. Eventuell fraktkostnad tillkommer på tillbehör. Priserna som framgår är alltid de aktuella. Vi förbehåller oss rätten att när som helst justera priserna. Varken prissänkningar eller prishöjningar som presenteras i vår webshop påverkar ordrar som redan lämnat vårt lager. Returer görs till samma pris som köpet.

3. ÅNGERRÄTT / REKLAMATION

Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som konsument alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du tagit emot den beställda varan

Varan är i kundens ägo tills vi har mottagit returen, därför är det viktigt att varan inte kommer till skada under frakten. Kunden står för returfrakt och ska returnera varan omonterad och väl emballerad, Säljaren har rätt till ersättning för bl.a. värdeminskning som beror på att köparen har hanterat varan i större omfattning än nödvändigt. Förpacka därför ditt paket noga. Kunden står för eventuella skador under transporten då varan skickas tillbaka till oss. Vi rekommenderar att skicka spårbara paket för din egen säkerhet. Notera att returen ska skickas direkt till vårt lager, inte till ett postombud.  Har du frågor angående ångerrätt/retur är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Fraktkostnader och expeditionsavgifter för returförsändelsen står du som kund för.

Produkter som godkänts av Baltresto för retur ska återbetalas enligt följande :

Vid retur
–  Originalförpackning. Vara ej uppackad – 100% återbetalning.
–  Uppackad vara tillbaka skickad inom 14 dagar. Ej använd, inga skador eller märken på produkten – 75% återbetalning.

Det är kundens ansvar att bekosta returfrakten, samt att emballera produkten för att klara returen, men vi hjälper gärna till med bokning utav frakt. Vi tillämpar konsumentverkets riktlinjer och följer därför Distansavtalslagen och Konsumentköplagen samt Branschreglerna för postorder. Där står det bland annat om Undantag från ångerrätten, vilket du även kan läsa kort om nedan.

Undantag från ångerrätten är om din vara är en så kallad beställningsvara, det vill säga att den är specialbeställd särskild just för dig och/eller producerad enligt dina specifika önskemål. Om din vara är definierad som “beställningsvara” innebär det per definition att den specialbeställs och produceras efter just din beställning. Samtliga artiklar som benämns “beställningsvara” omfattas således ej av öppet köp eller bytesrätt om ej annat är överenskommet.

Undantag från ångerrätten

11 § Ångerrätt gäller inte för avtal som
1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts,
2. avser en vara eller tjänst vars pris beror på sådana svängningar på marknaden som näringsidkaren inte kan påverka och som kan inträffa under ångerfristen,
3. avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel.

4. MONTERING

Installations eller monteringsarbete på leveransplats ingår inte i kontraktet, om inte annat avtalats.
Badtunna med insänkt intern kamin levereras monterade, med undantag av skorstenen. Av transportskäl är skorstenen lös och installationen står kunden för. För transportändamål levereras badtunna med extern kamin som separat från tunnan. Kunden står för installation av extern kamin och skorsten. Bastutunnan levereras enligt kontraktet antingen som demonterad = byggsats = gör-det-själv-paket på pall eller som monterad. Kaminen och skorstenen i den monterade bastutunnan levereras fristående av transportskäl och kunden står för installation av kamin och skorsten.

5. BETALNINGSVILLKOR

I samarbete med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, erbjuder vi dig följande betalningsmetoder.

När du lägger order på vår hemsida kan du välja att betala med kort (Visa/Mastercard/American Express) samt faktura (14 dagar), delbetalning eller direktbetalning via Klarna. Vid betalning genom Klarna hänvisas till deras köpvillkor som du hittar på www.klarna.com/se/villkor/.

Betala inom [14] dagar: Betalningsperioden är 14 dagar från leveransen av varorna.

Finansiering: Med finansieringstjänsten från Klarna kan du betala ditt köp i flexibla eller fasta månatliga avbetalningar enligt de villkor som anges i kassan. Avbetalningen betalas i slutet av varje månad efter att Klarna har lämnat en separat månadsfaktura. Ytterligare information om Slice It inklusive villkor och standard europeisk konsumentkreditinformation kan du hitta mer specifik information om denna betalningsmetod på klarna.com

Direkt banköverföring:
Ditt konto kommer att debiteras direkt efter din beställning.

Direktdebitering: Ditt konto kommer att debiteras efter leverans av varor eller biljetter / tillgänglighetsdatum för tjänsten eller i händelse av en prenumeration i enlighet med tidslinjerna meddelas Du kommer att meddelas om datumet per e-post.

Kortbetalningar: Beloppet kommer att reserveras på ditt kort och debiteras efter leverans av varorna.

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning och i enlighet med informationen i Klarnas sekretesspolicy.

När du beställer via vår kundtjänst på telefon eller mejl och ordern läggs manuellt utanför hemsidan kan du välja att betala genom faktura eller delbetalning (Klarna),  eller att göra en inbetalning till vårt Bankgiro med nummer 5441-9445. Ange alltid ditt ordernummer som referensnummer vid Bankgiroöverföring.

När du lägger en order genom webbshopen eller vår kundtjänst på en beställningsvara som vi inte har i lager är det en specialbeställning.

Genom att läga ordern godkänner du våra köpvillkor och samtycker till att namn och person- eller organisationsnummer samt kontaktuppgifter (telefonnummer och mejladress) registreras i vårt kundregister.

Orderbekräftelse

När du genomfört beställningen skickas ett bekräftelsemejl till den mejladress du angivit vid köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vår kundtjänst.

6. PERSONUPPGIFTER (GDPR)

I samband med beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Baltresto förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning.

När du handlar på Baltresto lagrar vi följande information om dig:

  • För- och efternamn
  • E-postadress
  • Adressuppgifter
  • Telefonnummer
  • Beställda produkter

7. FORCE MAJURE

I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför Baltrestos kontroll och som Baltresto inte skäligen kunnat övervinna eller förutse, har Baltresto rätt att frånträda sina skyldigheter i detta avtal. Vid sådan händelse är Baltresto ej skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Avkopplande badstunder önskar

Baltresto AB

8. ÄNDRING AV PRODUKTVARIANTER

Tillverkaren förbehåller sig rätten att göra ändringar i varianterna av sina produkter för att förbättra deras kvalitet och funktionalitet. Dessa ändringar kan inkludera förbättrade teknologier, material eller designer.

Med förståelse för att vissa av er tidigare kan ha köpt produkter eller komponenter, vill vi varna er för möjliga avvikelser. Om du planerar att köpa några produkter eller komponenter för att komplettera dina befintliga produkter rekommenderar vi starkt att du kontaktar vår kundsupport innan du lägger en beställning. Detta kommer att hjälpa dig att säkerställa att de produkter eller komponenter du väljer är kompatibla med dina nuvarande produkter.

Vårt mål är att ge dig den bästa upplevelsen av att använda våra produkter och undvika eventuella missförstånd. Vi är redo att besvara alla dina frågor och hjälpa dig att välja rätt produkter för din bastu eller badhus.

9. AVSNITT OM AVTALET OM ÅNGERRÄTT

1.1. Köparen har rätt att ångra beställningen utan att ange skäl innan produkten har satts i produktion eller tillverkningsprocessen har påbörjats.
1.2. För att ångra beställningen måste köparen meddela säljaren om sin avsikt att ångra beställningen genom att skicka en skriftlig avisering (till exempel via e-post) till säljarens angivna kontaktadress.
1.3. Vid återkallande av beställningen enligt punkt 1.1 ovan har köparen rätt till full återbetalning av det erlagda beloppet inom [14 dagar] från det att meddelandet om återkallande mottogs.
1.4. Om produkten redan har satts i produktion eller tillverkningsprocessen har påbörjats har köparen ingen rätt att ångra beställningen enligt detta avtal, eftersom produkten betraktas som individuellt tillverkad, vilket utesluter rätten att ångra enligt konsumentlagstiftningen.
1.5. Detta avsnitt i avtalet gäller för alla produkter som säljaren tillverkar i sin egen produktion. Undantagna är tillbehör och ugnar som kan ångras av köparen enligt de allmänna reglerna för ångerrätt.