fbpx

Allmänna villkor

1. KÖP

Vid beställning över Internet ingås ett avtal om köp när du tryckt på “Slutför köp” i kassan. Därefter skickas automatiskt en preliminär orderbekräftelse till dig via e-post (förutsatt att du lämnat rätt e-postadress). Du kan då kontrollera vad du beställt från oss. Vid beställningar som lagts av oss via telefon är det extra viktigt att du som kund går igenom orderbekräftelsen efter lagd order. Om något blivit fel eller om du vill ändra något kontaktar du oss via e-post eller telefon.

2. PRISER

Alla priser är i SEK inklusive moms. Priserna som framgår är alltid de aktuella. Vi förbehåller oss rätten att när som helst justera priserna. Varken prissänkningar eller prishöjningar som presenteras i vår webshop påverkar ordrar som redan lämnat vårt lager. Returer görs till samma pris som köpet.

3. ÅNGERRÄTT / REKLAMATION

Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som konsument alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du tagit emot den beställda varan. Kunden står för returfrakt och ska returnera varan omonterad och väl emballerad, Säljaren har rätt till ersättning för bl.a. värdeminskning som beror på att köparen har hanterat varan i större omfattning än nödvändigt. Produkter som godkänts av Baltresto för retur ska returneras till den returadress som Baltresto meddelar.

Vid retur
–  Originalförpackning. Vara ej uppackad – 100% återbetalning.
–  Uppackad vara tillbaka skickad inom 14 dagar. Ej använd, inga skador eller märken på produkten – 75% återbetalning.

Det är kundens ansvar att bekosta returfrakten, samt att emballera produkten för att klara returen, men vi hjälper gärna till med bokning utav frakt. Vi tillämpar konsumentverkets riktlinjer och följer därför Distansavtalslagen och Konsumentköplagen samt Branschreglerna för postorder. Där står det bland annat om Undantag från ångerrätten, vilket du även kan läsa kort om nedan.

Undantag från ångerrätten

11 § Ångerrätt gäller inte för avtal som
1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts,
2. avser en vara eller tjänst vars pris beror på sådana svängningar på marknaden som näringsidkaren inte kan påverka och som kan inträffa under ångerfristen,
3. avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel.

4. MONTERING

Installations eller monteringsarbete på leveransplats ingår inte i kontraktet, om inte annat avtalats.
Badtunna med insänkt intern kamin levereras monterade, med undantag av skorstenen. Av transportskäl är skorstenen lös och installationen står kunden för. För transportändamål levereras badtunna med extern kamin som separat från tunnan. Kunden står för installation av extern kamin och skorsten. Bastutunnan levereras enligt kontraktet antingen som demonterad = byggsats = gör-det-själv-paket på pall eller som monterad. Kaminen och skorstenen i den monterade bastutunnan levereras fristående av transportskäl och kunden står för installation av kamin och skorsten.

5. BETALNINGSVILLKOR

Betalningsalternativet är det betalningsvillkor som anges i offerten, orderbekräftelsen eller fakturan. Betalningsalternativen är förskottsbetalning via faktura, Paypal eller kortbetalning. Per överenskommelse med kunden så kontrolleras kundens kredituppgifter vid betalning med faktura senast 14 dagar från expediering. Baltresto tar en kreditupplysning på kunden och genomför en kreditprövning. Kunden är skyldig att tillhandahålla nödvändig information för verifiering av kundens kredituppgifter.

Om fakturan inte betalas inom den överenskomna tiden har Baltresto rätt att ta ut 11% årlig förseningsränta från fakturans förfallodag. Produkter som har levererats eller produkter som är på väg att bli levererade till kunden är Baltresto egendom till dess att försäljningspriset är fullt betalt. När kunden hämtar produkter från vårt presentations- eller lagerutrymme, sker betalning på plats, om inte annat avtalats.

6. PERSONUPPGIFTER (GDPR)

I samband med beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Baltresto förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning.

När du handlar på Baltresto lagrar vi följande information om dig:

  • För- och efternamn
  • E-postadress
  • Adressuppgifter
  • Telefonnummer
  • Beställda produkter

7. FORCE MAJURE

I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför Baltrestos kontroll och som Baltresto inte skäligen kunnat övervinna eller förutse, har Baltresto rätt att frånträda sina skyldigheter i detta avtal. Vid sådan händelse är Baltresto ej skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Avkopplande badstunder önskar

Baltresto AB