Vilka sorter av bastutunna tillbehör är nödvändiga?

Vilka sorter av bastutunna tillbehör är nödvändiga?

Bastu tillbehör – sådana viktiga saker!

För att ha en exceptionellt trevlig och avkopplande tid i din bastutunna, måste du ta hand om varje liten detalj. Vanligtvis, när man utrustar en bastutunna, tänker vi först vilken kamin att välja. Det är den bästa praxisen eftersom så många saker beror på en bra och pålitlig kamin. Men när kaminen redan är köpt, är det dags att välja alla högkvalitativa och snygga bastutunna tillbehör. Ett noggrant tillvägagångssätt vid valet av sådana tillbehör kommer att skapa en unik atmosfär i ång/badrummet, vilket gör utrymmet utmärkt och vilolägena minnesvärda. Vilka bastutunna tillbehör är nödvändiga för att skaffa?

Låt oss prata om bastukvasten

pic birch-whiskDet viktigaste tillbehöret är en bastukvast. Bastukvastens huvuduppgift är att aktivera blodcirkulationen i människokroppen. Det finns ett brett utbud av bastukvastar. Du borde välja en eller flera, beroende på vilken typ av problem personen har som är på väg till bastun.
Till exempel, ek bastukvast kommer att vara en utmärkt lösning för personen som har någon form av hudproblem. De är särskilt effektiva för fett hudproblem. Om vi kan få en björk bastukvast, då blir det ett bra alternativ för personer som är oroliga för reumatism och olika typer av smärta. I sådana fall kan det visa sig vara ett viktigt element. En annan mycket populär bastukvast is barrträd. En enbärs bastukvast kommer att vara en utmärkt profylaktisk mot förkylningar.

Användbara egenskaper för en björk bastukvast: Sanning och myter

Det finns ganska mycket information om de användbara egenskaperna hos en sådan bastukvast och deras potentiella risker. Men låt oss försöka lista ut vad som är sanningen och vad är absolut fiktion.

 • Antiseptisk verkan:

  Ofta läser du attbjörk bastukvastar har antiseptiska egenskaper, och det här är i någon grad sant. I bastun expanderar hudens ytskikt och bastukvastens ånga som kommer från att slå sig med bastukvasten stimulerar blodflödet ännu mer. Som ett resultat bidrar det till hälsosam blodcirkulation, förbättrad metabolism och aktiverat immunförsvar. Tack vare detta bidrar björk bastukvastens rörelser till att bekämpa infektionssjukdomar på huden (men det framgår tydligt av beskrivningen att samma effekt kan erhållas genom att använda andra bastukvastar också). Björk bastukvasten innehåller något ämne som kan ha en destruktiv inverkan på smittämnen? Det finns inget tydligt svar på denna fråga. Kanske innehåller björkträdet faktiskt fytoncider som kan döda bakterier. Det är en möjlighet, men detta är en långsökt handling, men det finns inga faktiska kliniska bevis på sådana effekter.

 • Muskelavkoppling:

  Kan en björk bastukvast slappna av musklerna? En annan bra fråga och det har inte heller ett tydligt svar. Troligen mjukar björk bastukvasten upp musklerna på grund av den svaga massageeffekten, vilket kan uppnås genom att använda några bastukvastar. Har en björk bastukvast några fördelar i den meningen? Antagligen inte. Samtidigt tror många att björk bastukvasten är mjukare och mildare än ek, men det här är en subjektiv bedömning. Vissa människor gillar björkgrenar mer än de andra, och andra människor föredrar ek eller algrenar.

 • Lättnad från bronkial astma:

  Ofta hör man att för astma i bronkial är det nödvändigt att använda björk bastukvasten eftersom de hjälper till att förbättra andningen. I själva verket är bronkial astma en allergisk sjukdom. I svåra fall bör det behandlas med stor omsorg. Att besöka bastun, ännu bättre om det kombineras med vissa eteriska oljor eller till och med bara luktvisa viskningar, som björk, kan verkligen ge mycket lättnad från den allergiska reaktionen. Björk bastukvasten är osannolikt att hjälpa till att bekämpa astma eller någon form av allergi, i själva verket kan det ibland vara orsaken till förvärring av den allergiska processen. Därför är det bättre att undvika användningen av några bastukvastar, inklusive en björk, i sådana situationer.

Baserat på allt som nämnts ovan har en Björk bastukvast inte några särskilda fördelar jämfört med deras motsvarigheter gjorda från grenarna av andra träd. Det är verkligheten. Du kan välja det för dess tillgänglighet, trevliga känslor, personlig vana eller någon annan anledning. Men du borde inte förvänta dig några andra fördelar med Björk bastukvast jämfört med eken.

Hälsofördelar med bambu bastukvast

Vi borde också nämna bambu bastukvast . Den används ofta i det turkiska badet, men vid behov kan den också användas i en vanlig bastu. Det är en bunt av pinnar, som verkligen har helande egenskaper, den:

pic bamboo-whisk

 • hjälper mycket med stress;
 • stärker blodkärlen;
 • förhindrar uppkomsten av reumatism;
 • minskar ryggmärgs smärta;
 • förbättrar tillståndet av blodkärl;
 • har positiva effekter på muskulära skelett systemet;
 • jämnar ut stretchmärken och tecken av cellulit;
 • förbättrar hudtillståndet;
 • hjälper till att bekämpa akne och finnar.

Som ett resultat av att använda en sådan bastukvast förbättrar den allmänna hälsan hos en person avsevärt. Du bör komma ihåg att sådana bastukvast behöver inte förångas, till skillnad från ovanstående. Dess tillämpning är mycket enkel. Du behöver bara förstå känslan av det. Kort sagt, de måste vara försiktigt plockade och överlappade, liksom en slags klappande och olika typer av rullande rörelser. Det ska användas före eller efter uppvärmning i bastun på mänsklig hud. Massage med bastukvast should vara skönt och utföras inte mera än 3-5 minuter. Annars kan huden bli irriterad. Du kan köpa bambo bastukvast på Fispars webbutik.

Huvud/nackstöd är ett nödvändigt tillbehör i bastun

Du kanske vet att bastun har en härlig avslappnande effekt på kroppen. Därför måste platsen vara utrustad med maximal komfort när du utför procedurerna i den bakre positionen. Ryggraden och musklerna bör ligga i en bekväm fysiologisk position. För att göra detta, använd ett huvud/nackstöd.pic sauna headrest

Ett huvu/nackstöd är ett särskilt avtagbart stycke som gör det möjligt att bekvämt få ett bad i den bakre positionen genom att använda den som en kudde. De mest populära är huvud/nackstöd av trä i kombination med naturliga tyger (av linne och bomull). De torkar snabbt, blir inte heta i bastun, är lätta att rengöra och förlorar inte sin form. Det är önskvärt att ha flera sådana huvud/nackstöd i bastun så att du bekvämt kan slappna av i trevligt sällskap.
Vi erbjuder att komplettera din bastu med en asp huvud/nackstöd med linne tyg kombination. Fördelen med aspen är att det är ett tätt trä och motståndskraftigt mot förändringar i temperatur och fuktighet. Den behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid och spricker inte.

Sauna termometer

pic Thermometer Som du vet är det nödvändigt att behålla en viss temperatur i en bastun, särskilt eftersom värme fluktuationerna har vissa funktioner. Det tar inte bara hänsyn till hög temperatur men även hög luftfuktighet. Det är därför en sådant tillbehör kommer inte bara att dekorera utrymme utan också tjäna nödvändigheten.

När du väljer en termometer, bör du vara uppmärksam på tillverkningsmaterialet. Vanligtvis är de gjorda av trä och metall.

Enligt vår mening kan den mest snygga, praktiska och praktiska saken vara en rund-termometer. Ofta är den konstruerad på en träbas och den ser ut som en klocka. Denna termometer är inte rädd för vatten och livslängden är ganska lång. Termometern har en skala från 0 till 140 grader.

Vissa människor tror att bastu termometern inte är mycket av en nödvändig sak. Du bör dock veta att höga temperaturer är extremt skadliga för kroppen. Till exempel är en bastu temperatur över 100 grader absolut farlig. Den normala temperaturen varierar mellan 70 och 80 grader. Därför, genom att installera en termometer , kan du minska att oroa dig för din hälsa.

Dela det här inlägget


Du har just lagt den här produkten i varukorgen: