Värmebehandlat trä även kallat Thermowood vilka egenskaper har det?

bild Värmebehandlat trä även kallat Thermowood vilka egenskaper har det

Värmebehandlat trä även kallat Thermowood vilka egenskaper har det?

Värmebehandlat trä är ett av de bästa materialen för tillverkning av bastutunnor och badtunnor samt för konstruktion, dekoration, inredning och rum med hög luftfuktighet. Detta beror på de utmärkta prestanda och dekorativa egenskaper.

För att göra det långvarigt, material som används vid tillverkning av bastutunnor och badtunnor behöver ha hög fuktmotstånd och vara mindre benägna att förfallna. Det är varför det bästa alternativet är värmebehandlat trä.

Teknologi vid produktion av värmebehandling av trä

Miljövänligt

Inga skadliga kemikalier används i tillverkningen av Thermowood. I jämförelse med andra träslag med stor naturlig resistens så som Western Red Cedar eller tropiska träslag, behöver ThermoWood inte transporteras över långa sträckor utan kan tas från nära skogsbruk. Detta minskar miljöpåverkan. Gammalt virke kan i motsats till tryckimpregnerat virke återvinnas eller brännas upp precis som obehandlat virke.

För att producera Thermowood bör du behandla vanligt trä i en luftlös miljö med höga temperaturer. Tillverkningstekniken i värmebehandling skiljer sig från konventionell träbearbetning. Det är en värmebehandling av trä vid 185-205 ° C så att materialet förvärvar unika egenskaper och blir nästan evigt. Till skillnad från vanlig bastu, det värmebehandlade träet absorberar inte fukt och ruttnar inte, spricker inte, samt över tiden finns det inga sprickor mellan brädorna. Detta trä är geometriskt stabilt, har en uttalad textur och har antiseptiska egenskaper. pic thermowood

Saken är att under bearbetningen förändras träets cellulära struktur. Det blir så torrt som om det har torkat i flera hundra år. Hartset förångas fullständigt av trä och det förvärvar en djup, mörk färg, dess värmeledningsförmåga minskar, styrkan ökar och vattenabsorptionen minskar avsevärt (3-5 gånger jämfört med vanligt trä). Som ett resultat är , bastutunnor tillverkade av värmebehandlat trä mera stabila med förändringstemperaturen och fuktigheten och behåller deras geometri.

Thermowood – bästa lösningen att tillverka bastutunnor

Trä och delarna som tillsammans gör en bastutunna bestämmer dess hållbarhet och användarvänlighet . Bänkar gjorda av vanligt trä blir mycket hetare än bänkar gjorda av värmebehandlat trä. Ibland att sitta eller ligga på dem känner man sig obekväm även efter att ha täckt bänken med ett lakan eller en handduk. Till skillnad från konventionellt trä värms värmebehandlat trä upp mycket mindre. Även när värmen sätts till maxgränsen, har detta material en behaglig temperatur för människor, eliminerar risken för bränning och ökar därför säkerheten att stanna i ång/basturummet .

Bastutunna interör design: obegränsade möjligheter med värmebehandlat trä

Färgen och texturen av värmebehandlat trä beror på träslaget och bearbetningstemperaturen. Trä av alla arter som är värmebehandlade kan ha minst 2 nyanser och 2 typer av textur. Det erbjuder obegränsade möjligheter till din fantasi i bastunens interiördesign.

Generellt kan färgskalan av olika färger uppnå en aldrig tidigare skådad effekt. Dessutom, heat-treated wood, olikt konventionellt trä, ändrar inte färg och textur under förhållanden som hög temperatur och fuktighet.

Sittande på bänkarna av absolut slät värmebehandlat trä känns så trevligt. Även med en tydlig textur, liksom likformiga, livfulla nyanser kan detta material tjäna som en riktig inredning av insidan.

Fördelar att använda bastutunna i värmebehandlat trä

pic The-Advantages-of-Using-a-Thermowood-Sauna

  • Miljövänlig och avger inte skadliga ämnen i atmosfären.
  • Hög slitstyrka och hållbarhet.
  • Thermowood bastutunna kommer inte att deformeras på grund av extremtemperatur och påverkas av fukt.
  • Den har höga värmeisoleringsegenskaper.
  • Olika färger och nyanser.
  • Säker att använda.

Nackdelen är den höga kostnaden (jämfört med det konventionella träet) på grund av de tekniska svårigheter som ställs inför produktionen av värmebehandlat trä.

Dela det här inlägget