Hur håller man vattnet varmt i en badtunna med hjälp av en vedkamin?

Hur håller man vattnet varmt i en badtunna med hjälp av en vedkamin?

Beroende på vad du behöver och vill ha kan du enkelt välja badtunna, storlek, form och nödvändiga tillbehör som exempelvis hydromassage, bubbelpools-massage och LED-belysning. Men när det kommer till att hålla vattnet varmt och spara energi är kunderna oftast inte lika säkra på vad de vill ha.

Under de tider när det är frost är det viktigaste att man hindrar vattnet från att frysa i tunnan och i de system som används i den!

För det första måste du veta hur ofta du tänker använda tunnan. Låt oss se på två olika scenarier för hur man använder en badtunna.

  1. Badtunnan används ganska sällan, en gång varannan vecka eller mindre.
  2. Badtunnan används ganska ofta, en gång i veckan eller mer.

1.Om du inte tänker använda din badtunna

Särskilt ofta kan du enkelt välja tillbehör. I så fall kan du använda dig av nytt vatten varje gång du använder tunnan och du behöver inte lägga några extra pengar på att köpa och underhålla någon ytterligare utrustning. Men vi rekommenderar att du i alla fall köper ett isolerat lock, eftersom det inte bara behåller värmen i badtunnan utan också skyddar den från löv eller insekter. Dessutom är ett sådant lock väldigt behändigt, en person kan enkelt ta av eller lägga på det till och med på stora badtunnor på 2x2m och 2×1,7m. Det är lätt att rengöra locket och sätta fast det på badtunnan med hjälp av fyra lås. Vi rekommenderar också att du köper en extra extern avtappning med ¾-anslutning så att du enkelt kan ansluta en avtappningsslang.

2. Om du ofta använder badtunnan erbjuder vi flera olika alternativ med extra utrustning.

Välj det som passar dig bäst:

2.1. Isoleringslock + kamin-proppar.

pic test av varmt vatten badtunna 1

Detta alternativ är det mest ekonomiska, men det kräver att man håller vattentemperaturen över noll med hjälp av en vedeldad kamin. Därför är det nödvändigt att värma ugnen var fjärde dag. Detta räcker vanligtvis för att hålla vattentemperaturen på upp till 400 C och förhindra att den fryser vid -5 … -100 C. Vid hårdare frost måste vattnet värmas upp oftare. Observera att kamin-proppar inte kan sättas dit när ugnen är varm. De kan sättas dit först när du är säker på att kol och aska är helt avsvalnat.

2.2. Isoleringslock + kamin-proppar + polyuretan-isolerad badtunna.

pic test av varmt vatten badtunna 2

Samma anvisningar som i punkt 2.1 bör tillämpas, men vattenvärmen i tunnan kvastår under 50% längre tid. Det innebär att du måste värma kaminen en gång var sjätte dag.

2.3. Hybriduppsättning: Isoleringslock + kamin-proppar + polyuretan-isolerad badtunna + sandfilter + 3 kW elektrisk värmare.

pic test av varmt vatten badtunna 4

Detta är ett autonomt system som inte kräver några ytterligare åtgärder för att hålla vattentemperaturen ständigt över noll grader i badtunnan. Du behöver bara ansluta värmaren och filtrera till det elektriska nätverket och ställa in önskad temperatur på värmarens termostat. Den elektriska värmaren upprätthåller ständigt den inställda värmen. Om du bara vill kunna hindra vattnet i tunnan från att frysa när det är frost räcker det att ställa in temperaturen på + 5°C på värmarens termostat och därmed blir energiförbrukningen minimal. Om du har ett bubbelpoolsystem installerat kommer vattnet troligtvis att frysa i bubbelpoolens system vid kraftig frost på -10°och lägre, därför är det bättre att tömma badtunnan på vatten.

Låt oss se på olika scenarier för hur man använder en badtunna.

Dela det här inlägget