Hela sanningen om Vedeldade Badtunnor: Fördelar och risker för en god hälsa

pic Hela-sanningen-om-Vedeldade-Badtunnor_14

Hela sanningen om Vedeldade Badtunnor: Fördelar och risker för en god hälsa

Den moderna vedeldade badtunnan är ett utmärkt alternativ eller ett tillägg till en pool. Utomhustunnor med vedeldade kaminer kan användas under hela året.

Vilka är de hälsomässiga fördelarna med att sitta i en vedeldad badtunna?

pic Hela-sanningen-om-Vedeldade-Badtunnor_11

1. Hjälper mot stress

Ständig stress leder till muskelspänningar, huvudvärk och trötthet. Det finns inget bättre sätt att stimulera den naturliga frisättningen av endorfiner i kroppen än att ta ett bad i en vedeldad badtunna.

2. Sömnproblem

Att koppla av i den vedeldande badtunnan får dig definitivt att koppla av och sova bättre på natten!

3. Frisk hud

Vattenbehandling i ett varmt bad öppnar upp porerna och sätter fart på kroppens blodcirkulation, vilket innebär att blodet mer effektivt transporterar nödvändigt syre och näringsämnen som ger huden en hälsosam ungdomlig lyster.

4. Lindrar ledbesvär

Vattenrörelser i de vedeldade badtunnorna får musklerna att slappna av och minskar ledsmärtor. Studier visar att regelbundna bad i en vedeldad badtunna leder till minskad användning av smärtstillande medel och andra antiinflammatoriska läkemedel.

5. Sänker blodtrycket

Varmt vatten ger en förhöjning av kroppstemperaturen, vilket bidrar till sänkt blodtryck och ökad hjärtfrekvens. Så det är ett utmärkt sätt att få lite konditionsträning (hjärtträning), medan du samtidigt kopplar av.

pic Hela-sanningen-om-Vedeldade-Badtunnor_12
pic Hela-sanningen-om-Vedeldade-Badtunnor_13

6. Familjetid

Vedeldad badtunnor innebär en trevlig avslappnande stund tillsammans med familjen när ni kan ha kul utan att bli störda av mobiltelefoner, TV och internet. Stora vedeldade badtunnor är perfekta för barnkalas och vuxenfester. Det hela blir succé när du kommer på ett bra ämne: som Hitta Nemo eller Pirates Treasure. Vi vill göra dig uppmärksam på att barn bör vara under uppsikt av vuxna, inte bara när de är i vattnet utan också när de leker bredvid den vedeldade badtunnan eftersom det finns risk för skador på blött gräs och andra hala ytor.

Vad finns det för hälsorisker med vedeldade badtunnor?

Det finns faktiskt inte särskilt många tillfällen när man ska undvika att använda vedeldade badtunnor. Vi måste dock att ge några kloka rekommendationer:

  1. Du bör inte använda den vedeldade badtunnan om du är gravid (särskilt efter fjärde graviditetsmånaden) eller om du ammar.
  2. Vid akuta inflammationer (kroppstemperatur 37,5 eller högre)
  3. Vid olika sorters blödningar
  4. Allvarliga hjärtproblem

Det bästa utbudet för vedeldade badtunnor med vedeldade kaminer hittar du i vår katalog. Du kan välja det bekvämaste alternativet, Vedeldad badtunna med sittplatser, hydromassage och andra tillbehör, så att du ta få hälsosamma behandlingar i bekväm miljö.

Vårt kundtjänstteam svarar gärna på frågor och hjälper dig att välja på bästa sätt!

Dela det här inlägget