Tips för bastutunna badaren

Att bada bastu i en bastutunna är en unik upplevelse

Bastutunnan ger en otroligt härlig bastu upplevelse till ditt hem – i din trädgård eller i kanten av fältet. En färdig bastutunna eller gör-det-själv paket är en prisvärd och högkvalitativ lösning för alla bastuälskare. Från Fispars breda utbud av bastutunnor hittar du din egen bastu, om ditt önskemål är vertikal eller lodrät bastutunna. Vi levererar gårdsbastun direkt till ditt hem bekvämt och snabbt! Med vår hjälp är det enkelt att bygga en bastu på gården och du kan njuta av en bra ånga redan på den kvällen som bastu levereras. Bastutunnan värms upp snabbt med en liten mängd ved och ångan är otroligt jämn och smidig tack vare den runda formen. Tänk dock på säkerheten och måttan. Vi har sammanställt några tips för bastubadaren, hur göra din bastuupplevelse så perfekt som möjligt. Bekanta dig med tipsen noggrant, och du kommer att älska din nya bastutunna. En höjdpunkt i veckan är att kunna bada bastu i mjuk eller hård ånga – vissa värmer upp bastun varje dag. Valet är ditt!

Bada bastu i en bastutunna – tips för bra bastuögonblicken

Är din bastu en vertikal eller lodrät bastutunna, byggandet av bastutunnan går snabbt, när du beställer en från Fispars. Den färdiga bastutunnan ger din vardag passligt med lyxkänslor, och tack vare det så att du kan njuta av goda tider med vänner eller med familj. Bastutunnan är en flexibel lösning för de som inte har bastu i sitt hem eller som annars bara vill ha en bastu. Även om du har en inomhusbastu rekommenderar vi fortfarande att du köper en bastutunna utomhus, eftersom uppvärmningen av en inomhusbastu på sommaren kan värma upp luften i huset och göra livet inomhus svettigt och kvävande. Du får råd av Fispars om hur din bastuupplevelse blir perfekt.
När du följer dessa instruktioner, blir bastubadandet en njutning:
– Uppvärmningen av en bastutunna går väldigt snabbt till, betrakta detta vid uppvärmningen. Den bästa ångan får du när du värmer upp värman i bastutunnan till 80-100 grader.
– Undvik att väta ned håret innan du badar bastu. Det är dock viktigt att tvätta dig- men torka dig själv innan du börjar bada bastu.
– Det rekommenderas att skydda huvudet med en bastuhatt som förhindrar överhettning av huvudet.
– Var noga med att dricka tillräckligt med vatten eller andra vätskor, men undvik alkoholhaltiga drycker, eftersom det är farligt att vara full när man badar bastu och alkohol accelererar uttorkningen av kroppen.
– Om du är sjuk eller febrig, vänta tills du har kryat på innan du badar bastu. Så avslappnande och lugnande som bastu är, det belastar kroppen, så vänta tills du är i skick innan du badar bastu!

Bada bastu i en bastutunna – Viktiga anvisningar för alla badare!

Att bada bastu är ofta en glad händelse för hela familjen. Den vertikala eller lodräta bastutunnan som står på gården, bjuder in hela familjen med sin mjuka ånga att njuta av atmosfären och värmen. Tänk på att barn inte kan tåla värme som vuxna, och för barn under tre år rekommenderas inte alls att bada bastu. Några tips för varje bastubadare så att du får det mesta ut av bastutunnan:
1. Det är viktigt att tvätta med varmt vatten innan du badar för att låta kroppen förbereda sig för den heta luften. Kom ihåg att torka dig väl, särskilt runt huvudområdet.
2. Det är skönt att koppla av, lyft upp dina fötter och slappna av.
3. Var försiktig så att du inte stannar för länge i bastun per gång. 12 minuter är max, därefter ta och kyl ner dig en stund.
4. Vänta mellan 3-12 minuter för att din kropp återtar sig.
5. Ett bastubad rekommenderas upp till 2-3 ångbad. Under samma dag är det inte lämpligt att ta ångbad mer än fem gånger.
6. Efter bastubadandet är det bra att fortsätta avkopplingen i 30-40 minuter och njut av lite varma drycker för att återställa vätskebalansen.
Från Fispars kan du också hitta bastu tillbehör som för din del höjer dina njutningar med bastutunnor. En bastutunna är väldigt lätt att bygga upp, och hopsättning av en bastutunna på en gård har aldrig varit så lätt. När du fokuserar på kvalitet, tar du din bastubads upplevelse till en helt ny nivå och du kan njuta av ångan när du vill. När bastutunnan står färdigt på gårdsplatsen, kom ihåg att Fispars har även badtunnor och ett brett utbud av detaljer för bastun som gör att dina stunder blir fullständiga upplevelser!

Vi önskar dig sköna bastustunder!

Fispars Oy