Tjärolja

från 90 kr

Tjärolja
Tjärolja är en beprövad behandlingsmetod för utvändigt trä, som rätt utförd ger effektivt skydd mot yterosion (nötning av ytan/fiberlossning). Tjärolja innehåller beståndsdelar för att skydda träet mot röta och svamp samt är ett miljövänligt sätt att olja och behandla träkonstruktioner. Tjäroljan Fispars använder innehåller linolja, tjära och tallolja.

Tjärolja och lukt
Tjäroljor innehåller bland annat tjära, tjära i sig själv har en viss lukt som avtar med tiden. Tjäran tillför ämnen som hindrar att fukt tränger in i träet. Rätt utförd träoljebehandling ger ett långvarigt skydd.

Träolja
Vi rekommenderar att inte använda en billig ”träolja” med 70% lacknafta (kan göra mer skada en nytta) lacknaftan flyktar till 100% och en felaktig sammansättning/linolja ger oftast träet en smutssolkig mörk yta.

Nollställ
Visa varukorg

Miljövänlig, naturlig tjärolja. Behandla din bastu eller bastutunna med en ljus eller mörk tjärolja, för att skydda träet och få din bastu eller bastutunna att se ännu vackrare ut.

OBS!! Tjäroljebehandling kan ENDAST göras på monterade bastun!

För byggsatser, gör-det-själv-paket, kit kan du köpa tjärolja i 1L eller 5L dunkar, ljus eller mörk som du själv kan impregnera bastutunnan eller badtunnan med.