Val av kamin

Säkerhetsgaranti

I våra bastumodeller använder vi Harvia el aggregat och ved kaminer. Detta finska varumärke har varit standarden för kvalitet och säkerhet i över 60 år. Elektriska aggregat är bekväma eftersom tempraturen kan justeras med hjälp av kontrollpanelen. Dessa aggregat är enkla att använda, kräver inga speciella kunskaper eller färdigheter och håller en hög temperatur i bastun i kombination med “torr” ånga, medan luftfuktigheten är cirka 15%.

Vedkaminer med låg förbrukning kan generera en stor mängd värmeenergi. Efter 1 timme värms ångrummet upp till 80 ° C. Detta beror på den effektiva luftcirkulationen, vilket är den största fördelen med dessa vedeldade kaminer. Bränsleförbrukningen är ekonomisk och värmen fördelas jämnt.

Stort utbud av bastutunnor

Möjlighet till anpassning

Baltresto producerar över 15 modeller av utomhusbastur i olika former och storlekar. Varje modell har en unik invändig layout för den mest effektiva utrymmesanvändningen. Bastur med större storlek är utrustade med omklädningsrum och relaxavdelning. Den minsta bastun har bara ett ångbad, men storleken på bastun gör att du kan placera den på en mycket liten yta och till och med på terrassen.

När du väljer bastumodell är det viktigt att fokusera på följande faktorer:

  • Trädgårdsområdets storlek;
  • Antal personer i ångbadet;
  • Vilken typ av invändig layout vill du ha:
  • Typ av kamin: vedeldad eller elektrisk.

När en viss modell är vald har du möjlighet att konfigurera den efter dina behov på produktsidan. Tillgängliga parametrar för att välja: monterad eller byggsats, diameter, takfärg, kamin, gran eller Thermowood, typ av fönster och dörrar, tillbehör. Du kan också välja att få den målad med Remmers lasyr för att skydda den från yttre faktorer.

Val av invändig layout

Alternativ för dina behov

Vanligtvis finns det flera zoner: zon för vila, ångbastu och omklädningsrum. Våra modellers layout beror på bastuform och storlek, våra ingenjörer har tänkt ut varje meter för maximal effektivitet. I små bastutunnor finns bara ett utrymme för ångbad. I medelstora bastur kan du dessutom välja terrass och omklädningsrum. I stora bastur finns ett extra utrymme för relax med vänner och familj.

Färdig monterad eller byggsats variant

Enkel DIY

Du kan välja själv välja i vilket utförande du önskar bastun: monterad eller byggsats. Den färdigmonterade bastun kommer direkt från fabriken, du behöver bara förbereda grunden den ska placeras på. Om du väljer en byggsats får du alla nödvändiga material och instruktioner för självmontering. Våra kunder monterar vanligtvis ihop sina bastur på ca 12-15 timmar. Om du gillar att göra något själv, då är detta ett bra tillfälle att njuta av processen och minska på frakt-/produktkostnaderna.

Miljövänligt material

Gran/Thermowood för bastu och badtunna

Vi använder gran eller värmebehandlad gran som även kallas Thermowood som grundmaterial för bastutunnorna. Granvirke håller värmen perfekt och är ett hållbart material för en bastutunna i trädgården. Kvaliteten återspeglas inte bara i de tekniska egenskaperna, utan också i utseendet på en trädgårdsbastu. Granvirke behåller sin vita nyans relativt länge, längre än andra trädslag.

Thermowood har alla fördelar med naturligt trä och är samtidigt fri från sina nackdelar. Värmebehandling använder kemikaliefri modifieringsteknik. Den är baserad på verkan av het ånga vid en temperatur på 150-240 °C på träet. Värmebehandlingen utförs under tryck och utan tillförsel av luft. Det modifierade träet utsätts sedan för snabb torkning vid höga temperaturer. Detta berövar nästan helt materialet möjligheten till mikrobiell tillväxt och ökar dess styrka och hållbarhet.

På produktsidan för varje modell av bastutunna kan du välja vilken träsort du vill ha.