Hur man väljer form och storlek på en vedeldad badtunna

pic-Hur-man-väljer-form-och-storlek-på-en-vedeldad-badtunna

Hur man väljer form och storlek på en vedeldad badtunna

Den vedelade badtunnans flexibilitet och möjlighet att använda den under alla årstider gör att man kan se tunnan som ett riktigt bra alternativ till pooler och jacuzzi. Ett mindre företag kan dessutom tycka det är otroligt kul med en sådan här badtunna.

Vedeldade badtunnor är tillverkade av trä som har genomgått en särkilt värmebehandling. Det gör dem motståndskraftiga mot väderförhållanden och nederbörd. Genom åren har vedeldade badtunnor återfått sitt ursprungliga utseende, men problemet med skötsel och täthet finns inte kvar på samma sätt då detta är lättare att lösa i en sömlös utformning.

 Det är värt att tänka över vilken storlek och form man vill ha på sin vedeldade badtunna, eftersom den definitivt bör passa in med resten av rekreationsinredningen och platsen för hydroterapeutiska behandlingar. De bör vara bekväma, funktionella och snygga.

pic rund vedeldad badtunna blogg
pic torg vedeldad badtunna blogg
pic octa vedeldad badtunna blogg

Storleken på den vedeldade badtunnan beror helt och hållet på formen och standardmåtten. Dessutom finns det badtunnor för två, tre, fyra eller fler personer.

Beroende på var du ska ha den vedeldade badtunnan och hur många som kommer att använda den samtidigt, kan du välja olika mått. När du väljer en vedeldad badtunna, var noga med tunnans dimensioner:

  • längd
  • bredd
  • höjd

Till exempel kan en vedeldad badtunna för två personer variera från 100 cm i diameter och uppåt på ovala modeller. Längden på en rund vedeldad badtunna finns från 160 cm och uppåt. Tänk på att om den genomsnittliga höjden för en vedeldad badtunna är 120 cm, då kommer den egentliga höjden från botten att vara 110 cm, eftersom den vedeldade badtunnans botten (på grund av naturlig ventilation och installation av dränering) är placerad cirka 10 cm upp från golvet.

pic schema vedeldad badtunna blogg

Du kan kombinera trästrukturens vackra utseende med att också få det helt vattentåligt med vedeldade badtunnor i fiberglas. Utsidan består av trä, som i en klassisk vedeldad trätunna. På tunnans insida finns ett lager glasfiber, som inte kräver någon särskild skötsel, detta till skillnad från trä. Vedeldade badtunnor är ofta gjorda i olika geometriska former, de kan vara rektangulära, åttakantiga runda eller ovala. Storleken och formen på en vedeldad badtunna är det som bestämmer vattnets kapacitet och uppvärmningshastighet.

 Att värma upp vattnet i den vedeldade badtunnan med en vedeldad kamin är den mest populära typen. Detta är ett enkelt och ekonomiskt fördelaktigt alternativ och passar vad de flesta människor vill ha. Vattnet värms snabbt upp (1-3 timmar beroende på den vedeldade badtunnans volym och den effekt som används i kaminen). Detta är mycket viktigt i regioner med kallt klimat.

Om du inte vet vilken form du vill ha på din vedeldade badtunna, eller hur du räknar ut storlek och bestämmer färg och material, rekommenderar vi att du kontaktar vårt säljteam. Vi hjälper dig gärna att välja den modell som bäst passar dig och den plats där du ska ha den.

Dela det här inlägget