Bygg din egen badtunna. Del 2: Hur man bygger en vedeldad badtunna

pic Hur-man-bygger-en-vedeldad-badtunna-main-1

Bygg din egen badtunna. Del 2: Hur man bygger en vedeldad badtunna

Numera är det många tillverkare som erbjuder vedeldade badtunnor. De använder sig av en mängd olika material för sin tillverkning: allt från trä och glasfiber till rostfritt stål. I den här artikeln ska vi berätta om vilka olika sorters Vedeldade badtunnor det finns och om det är möjligt att göra sin egen hemmagjorda Badtunna.

En vedeldad badtunna är en klassisk konstruktion som har stora läkande egenskaper för kroppen. För att själv bygga en Vedeldad badtunna är det lämpligt att hitta hårda träslag som är tillförlitliga och står emot fukt bra. Sådana material är bland andra lärkträ, cederträ, bok, ek och furu. Det är dock svårt att bygga din egen vedeldade badtunna och sköta den på rätt sätt.

Först och främst är det inte så lätt som man tror att forma trädelar för att sätta ihop den hemgjorda Vedeldade badtunnan eftersom de måste forma både en solid helhet och en hermetiskt förseglad uppbyggnad.

pic Hur man bygger en vedeldad badtunna 4De måste sättas samman tätt och bilda en solid (utan glipor) yta längs kanter och botten. Dessutom måste Badtunnans kanter fogas ihop tätt med bottnen. Naturligt trä torkar med tiden ut och kan leda till vattenläckor. För att undvika detta måste kanternas skarvar fogas ihop och den Vedeldade badtunnan tätas även med metallringar, som regelbundet måste dras åt för att undvika konsekvenser av uttorkning.

Gör din egen Badtunna. I vilken ordning en vedeldad badtunna sätts ihop:

  1. Avloppshålet skärs ut i den färdigställda bottnen.
  2. Tvärfogen fixeras från undersidan mitten av bottnen.
  3. Bottnen sätts fast mot en plan yta.
  4. Sätt ihop badtunnans kanter. För att göra detta, fäst samman stycken med förlimmade kanter. Applicera därefter så det blir vatten- och frostbeständigt hermetiskt i styckenas skåror. Trycka brädans skåror tätt mot bottnen. De sista brädan körs in ovanifrån.
  5. Den färdiga konstruktionen dras åt med metallband med hjälp av spännmekanismer.
  6. Placera sittbänkar inne i badtunnan.
  7. Alla ytor i den vedeldade badtunnan och sittbänkarna ska behandlas med fint sandpapper, impregneras med träkonserveringsmedel samt målas flera gånger med lack.
pic Hur-man-bygger-en-vedeldad-badtunna-5
pic Hur-man-bygger-en-vedeldad-badtunna-6

I själva verket bör en sådan vedeldad badtunna sättas samman av separata brädor och förseglas riktigt, något som endast kan göras av yrkesutövare. nk på att du utöver det material som krävs för att bygga en vedeldad badtunna måste köpa verktyg och förbrukningsvaror som du behöver för att sätta samman badtunnan.

Det enklaste, billigaste och mest tillförlitliga sättet är att skaffa en helt färdiggjord badtunna med tillverkarens garanti. Vedeldade badtunnor finns att få i ett flertal olika former med olika pris. Baltresto tillhandahåller Vedeldade Badtunnor av hög kvalitet från tillverkare med 12 års erfarenhet, de utvecklas av ingenjörer med specialkunskaper som ständigt tillämpar nya tekniker i sin tillverkning. Om kunden vill kan en standardmodell (i vilket ingår trappsteg, sittplatser, avloppssystem) kompletteras med följande alternativ: Bubbelsystem, LED-lampor, olika vattenfiltrerings- och uppvärmningssystem (yttre ved eller inre kamin). Varje modell kontrolleras innan den säljs, förpackas säkert och levereras varsamt till ditt hem.

Vår kundtjänst finns alltid här för att hjälpa dig med att välja den rätta modellen för just dig!

Dela det här inlägget


Du har just lagt den här produkten i varukorgen: