Badtunna av trä från tillverkaren: Färdigmonterad eller byggsats

Är en Badtunna i trä något för dig?

För den som söker efter något äkta som skänker harmoni och lugn i vardagen är en badtunna i trä det rätta valet. Badtunnorna i trä är traditionella och miljövänliga de tillverkas för hand av nogrant utvalda naturmaterial i vår egen fabrik. Ni kan välja mellan gran, värmebehandlad gran eller sibirisk lärk. Skillnaderna samt underhållet för de olika träslagen kommer vi att förklara mer utförligt.

Trä är ett äkta naturmaterial som kräver mer underhåll jämfört med badtunnor i glasfiber. Fördelarna med ett rent naturmaterial är just det traditionella utseendet och att produktionen av dessa är helt och hållet miljövänlig.

När du får hem din ny tillverkade badtunna med den ljuva doften av trä är det viktigt att tänka på att trä sväller och absorberar fukt, när de sväller så utökas det och när den torkar så drar det ihop sig.

De första gångerna som badtunnan kommer fyllas med vatten kommer den att läcka, detta är helt normalt och processen är helt naturlig för materialet. Små luckor i strukturen kommer att svällas och så småningen kommer läckaget att upphöra. Värmebehandlat trä både sväller och krymper men marginalen för det är mycket mindre.

Baltresto erbjuder ett stort urval av trä

Baltresto webbshop erbjuder ett brett utbud av badtunnor av trä av olika träslag:

Trä är ett äkta naturmaterial som kräver mer underhåll jämfört med badtunnor i glasfiber. Fördelarna med ett rent naturmaterial är just det traditionella utseendet och att produktionen av dessa är helt och hållet miljövänlig.

  • Prisvärda badtunnor i trä är tillverkade av gran som uppfyller de grundläggande träkraven: hårdhet, fuktbeständighet. Dessutom är granoljor mycket hälsosamma.
  • Premium badtunnor i trä är gjorda av lärk som är rik på hartser. När det är i varmt vatten producerar lärkträ eteriska oljor som hjälper till att normalisera blodtrycket.
  • Badtunnor i trä är gjorda av termomoderat trä behandlat vid höga temperaturer. Som ett resultat absorberar termoträ mycket mindre vatten och producerar inga hartser; den har en mättad homogen färg och behöver ingen särskild vård.

Standardsett för byggsats badtunnor

Standardpaketet för badtunna i trä till inkluderar: säten (antalet beror på dess storlek), avlopp och ringar av rostfritt stål som enkelt kan justeras: lossa om trät har svällt eller dra åt dem om trät torkat. Du kan även beställa badtunnan i trä i omonterat skick för att själv montera ihop den.

Vi är säkra på att vi levererar produkter av högsta kvalité ger er därför två års fabriksgaranti.

Garantin gäller med förutsättningarna att badtunnan i trä har hanterats varsamt, sköts om enligt anvisningar samt att man har en förståelse för den naturliga processen av materialet trä.